АТП: Ђоковићева 330. недеља на врху, скок Крајиновића

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић започео је данас 330. недељу на врху АТП листе.
djokovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Ђоковић на првом месту има 12.113 бодова, други је Рус Данил Медведев (10.370), а трећи Шпанац Рафаел Надал (8.270).

У Топ 10 није било промена, грчки тенисер Стефанос Циципас задржао је четвто место, Немац Александар Зверев је на петој позицији, Доминик Тим је шести у поретку, а следе Андреј Рубљов, Матео Беретини, Роџер Федерер и Денис Шаповалов.

Када су у питању српски тенисери, финалиста Хамбурга Филип Крајиновић напредовао је за 10 места и од данас је 34. играч света.

Душан Лајовић је отишао два корака уназад и сада је 45. на листи, Миомир Кецмановић је 50. у портеку, док је Ласло Ђере је поправио пласман за пет места и тренутно је 52. играч на свету.

ВТА: Барти на врху, напредак Олге Даниловић

Српска тенисерка Нина Стојановић задржала је 90. позицији на најновијој ВТА листи.

Олга Даниловић је за 15. места боље рангирана и сада је 149. у поретку.

Пад од 20 позиција имала је и Наталија Костић (243), док је Александра Крунић назадовала за један степеник и сада је 246. на листи.

Аустралијска тенисерка Ешли Барти и даље је прва је на WТА листи са 9.635 бодова, на другом месту је Јапанка Наоми Осаку, која има 7.336 бодова, а Белорускиња Арина Сабаленка је трећа тенисерка света (6.956).

Американка Софија Кенин је на четвртој позицијиа, Канђанка Бјанка Андреску је пета у поретку, Украјинка Елина Свитолина је остала шеста играчица света, следе је Чехиња Каролина Плишкова и Пољакиња Ига Швјонтек.

Румунка Симона Халеп пала је на 10. место, док Гарбиње Мугуруза скочила на девету позицију.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести