Барти шампионка Ролан Гароса

Аустралијска тенисерка Ешли Барти победница је Ролан Гароса, пошто је у финалу победила Чехињу Маркету Вондрошову са 6:1, 6:3.
barti, fonet
Фото: FoNet

У дуелу дебинткиња у грен слем финалу, Бартијева је убедљиво славила за само 72 минута игре. Од сутра ће направити велики скок на ВТА листи са осме на другу позицију.

Аустралијанка је у свим елементима игре била боља, надиграла је младу Чехињу и од понедељка је чека успон на друго место на светској ранг-листи.

Барти, која је 2014. године напустила тенис и посветила се крикету, срећом се после неколико година вратила на терен. Она је после победе поручила да је поносна због велике победе.

"Остала сам без текста, мислим да сам одиграла савршен меч. Поносна сам на себе и свој тим, биле су ово две луде недеље за мене. Хвала свима који су били уз мене. Ово је једно од најлепших путовања на ком смо били у последње три године и осећам да је почетак нечег новог. Вечерас ћемо сви славити", поручила је Бартијева.

Ешли је прва тенисерка из Аустралије после Саманте Стосур са Гренд слем титулом. Стосурова је 2011. победила у Њујорку.

"Сем је овде играла добро раније, имала је шансу да освоји трофеј. Изузетно сам поносна на све што је уна урадила и што сам ја сада учинила, велика је ово ствар", поручила је шампионка Ролан Гароса.

Вондрушова је свакако била разочарана због пораза. Очекивала је више од свог првог финала.

"Наравно да сам помало тужна јер сам изгубила, Биле у то ипак две деобре недеље за мене. Ту ми је породица, тако да сам јиш импресионирана свим што ми се догодило", изјавила је Вондрушова.

Сматра да је противница била далеко боља.

"Била је прејака за мене. Одиграла је сјајан меч. Није ми дала много прилика, научила сам велику лекцију после свега", каже чешка тенисерка.

Рекла је и да не очајава јер ће бити још векиких мечева за њу.

"Много ми је људи слало поруке ових дана, била сам стално на чешкој телевизији. Било ми је мало необично. Играла сам финале, велика је то била ствар за мене, желим још мало да уђивам у свему", закључила је Вондрушова.

Ролан Гарос се игра за наградни фонд од 42.661.000 евра.

(Б92)

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести