Београд се захваљује Новаку Ђоковићу

БЕОГРАД: Новак Ђоковић ће од сутра и званично бити најбољи тенисер на свету свих времена, а у част томе на фасади зграде Скупштине града Београда, од 19.00 до 22 часа, биће приказана пројекција снимака с његовим најбољим потезима у досадашњој каријери, најавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Lee Jin-man)

Осим тога, на билбордима на које Скупштина града Београда има право, биће исписане поруке захвалности Ђоковићу, а зграде у престоници Србије које имају уграђену декоративну расвету - Палата Албанија, зграда Народне скупштине, фонтана на Славији, Бранков мост, Мост на Ади, биће осветљене бојама српске заставе јер боје те заставе, како истиче Весић, Новак са поносом носи на свом дресу и с поносом прославља својим победама у свету.

"На тај начин желимо да му се још једном захвалимо за све што је урадио за Србију и за Београд. Са сутрашњим даном, Новак ће бити званично тенисер који је провео највише недеља на првом месту АТП листе. За нас у Београду Новак Ђоковић је увек био најбољи тенисер на свету, а сада је званично за читав свет, чак и за оне који га не воле и који му ни то не признају", казао је Весић.

Додаје да је Новак Ђоковић пронео славу Београда и Србије широм света и да је много учинио да наша земља и наши грађани имају добар и позитиван имиџ.

Весић наглашава да каријера Новака Ђоковића још траје и да је сигуран да ће он још много тога урадити у спорту и у својој каријери.

Како каже, град Београд му је захвалан и што ће Београд поново ове године, после неколико година, добити тениски турнир који је, како је оценио, главни град Србије и заслужио.

"Хвала, Новаче, у име Београда", поручио је Весић и позвао све Београђане и Београђанке да сутра прошетају до Скупштине града и да се на тај начин заједно захвале Новаку.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести