Бушар: Шарапова је варалица и није јој место у спорту

ШТУТГАРТ: Тенисерка из Канаде Јуџин Бушар сматра да Рускиња Марија Шараова не би смела да се бави спортом јер је, како је нагласила, варалица након што је користила недозвољене супстанце.
marija sarapova
Фото: Epa (Ronald Wittek)

Шарапова се јуче вратила на терен после 15 месеци суспензије због узимања допинга победом над Италијанком Робертом Винчи на турниру у Штутгарту.

Она је варалица и мислим да таквима није место у било ком спорту. WTA шаље погрешну поруку младима да варају и после тога ће сви бити дочекани раширених руку. То није исправно и не могу да кажем да је Шарапова личност на коју би требало да се угледају. Притом, није поштено ни према осталим играчицама, рекла је Бушар за TRC World.

Петострука грен слем шампионка у марту прошле године првобитно је суспендована на две године, јер је била позитивна на мелдонијум, али јој је Суд за арбитражу за спорт (CAS) умањио казну за девет месеци.

Шараповој су организатори турнира у Штутгарту, Мадриду и Риму изашли у сусрет са специјалним позивницама, а исти захтев поднела је и за учешће на Ролан Гаросу.

Због таквог статуса играчице попут Винчи, Каролине Вознијацки и Агњешке Радванске изразиле су незадовољство...

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести