Циципас једва избегао испадање из Мелбурна

Грчки тенисер Стефанос Циципас уз доста муке пласирао се у треће коло Аустралијан опена. Он је после пет сетова и четири и по сата игре сломио домаћег играча Танасија Кокинакиса са 6:7, 6:4, 6:1, 6:7, 6:4.
cicipas
Фото: Tanjug (AP Photo/Bernat Armangue)

Циципас је некако успео да спречи највеће изненађење турнира, а у томе му је помогао брејк у правом тренутку у одлучујућем сету против 267. играча планете.

Кокинакис је био тај који је повео са 1-0 у сетовима, после првог сета који је трајао више од сат времена. У другом му је Циципас узвратио, а онда у трећем га разбио са 6:1. Деловало је да ће шест тенисер света лако привести дуел крају, међутим, Кокинакис тако није мислио и после још једном тај-брејка меч увео у пети сет. У прва два сервис гема Кокинакис је успео да спаси по две брејк лопте, трећем није. Циципас му је одузео сервис, сачувао предност и на крају заказао дуел са Микаелом Имером.

Хрватски тенисер Борна Ћорић елиминисан је у другом колу Аустралијан опена поразом од Американца Мекензија Мекдоналда. Ово изненађење 192. играч света је приредио захваљујући сјајној игри, али и мањем броју неизнуђених грешака. Мекдоналд је славио са 3-1 (6:4, 6:2, 4:6, 6:4) после два и по часа игре. Ћорић је шансу да преузме контролу над мечом пропустио средином трећег сета, када је пропустио брејк лопту.

Мекдоналд ће у 3. колу играти против Лојда Џорџа Хериса.

Пласман у наредну рунду обезбедио је и Матео Беретини, 10. носилац, победом над Томашом Мачаком из Чешке. Победио је после четири сета – 6:3, 6:2, 4:6, 6:3 и заказао дуел са Кареном Хачановим.

Молдавац Раду Албо је, такође, остварио тријумф и то над Кристофером О’Конелом резултатом 6:2, 7:5, 7:6(8). Њега у трећој рунди чека Каспер Руд.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести