Дејвис куп: Ђере и Квери отварају дуел Србије и САД у Нишу

НИШ:  Српски тенисер Ласло Ђере и Американац Сем Квери отвориће дуел две селекције у првом колу Светске групе Дејвис купа, одлучено је жребом у Нишу. Њихов меч у нишкој хали Чаир почиње петак у 15 сати, док одмах после на терен излазе Душан Лајовић и Џон Изнер.
dejvis kup reprezentacija srbije, tss
Фото: TSS

Селектор репрезентације Ненад Зимоњић рекао је у Нишу да је селекција САД фаворит на папиру у предстојећем дуелу у Дејвис купу, али и да верује у свој тим.

„Ласло Ђере и Душан Лајовић су одиграли сјајно на шљаци протеклих година. Ласло је победио играче који се сјајно сналазе на шљаци као што су Вердаско и Виктор Троицки“, истакао је Зимоњић.

Зимоњић је рекао да је сасвим очекивано ко ће играти за Американце, док су у репрезентацији Србије неки играчи први пут у тиму.

„Атмосфера је сјајна, а заједништво и воља уз подршку публике могу да буду пресудни“, казао је Зимоњић.

Он је позвао гледаоце да у што већем броју дођу у халу „Чаир” јер ће „сигурно гледати сјајан тенис”. Зимоњић је подсетио да је публика у Нишу била феноменална у сусретима наше репрезентације са Шведском и Русијом.

Српски тенисер Ласло Ђере рекао је да осећа мало притисак због данашњег меча јер не игра само за себе као обично, већ игра за цео тим и за целу државу.

„Одговара ми то што играм први, једва чекам да изађем на терен. Отприлике знам како игра Квери, спремићемо тактику и трудићу се да то спроведем на терен“, рекао је Ђере.

Лајовић је истакао да ће велики фактор бити публика, посебно то што правила Дејвис купа дозвољавају да гледаоци буду гласнији него на АТП турнирима.

„Играо сам против Изнера четири пута, а последња два пута мечеви су били јако неизвесни и одлучени су у тајм бреку. Верујем да можемо да их изненадимо, на руку нам иде то што се игра у три сета“, казао је Лајовић.

Селектор САД Yим Куријер рекао је да његов тим очекује веома тежак меч и да ће „имати пуне руке посла да би победили” како би победили Србију.

„Они играју код куће и одабрали су подлогу. Мислим да су играчи веома добри и да то што Новак Ђоковић не игра није недостатак“,  рекао је Куријер.

Фото: TSS

Прво коло

Србија - САД

Француска - Холандија

Шпанија - Велика Британија

Казахстан - Швајцарска

Аустралија - Немачка

Хрватска - Канада

Белгија - Мађарска

Данас

Ђере – Квери              (15)

Лајовић – Изнер         (следи)

Сутра

Милојевић/Зекић – Харисон/Џонсон      (15)

Недеља

Лајовић – Квери  (14)

Ђере – Изнер     (следи)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести