Дејвис куп: Фајзијев и Лајовић отварају дуел Узбекистана и Србије

ТАШКЕНТ: Српски тенисер Душан Лајовић и Узбекистанац Сањар Фајзијев отвориће дуел две репрезентације у Ташкенту за пласман на финални турнир Дејвис купа, одлучено је данас жребом.
tenis, freeimages
Фото: freeimages.com, ilustracija

Лајовић, српски број један у овом мечу, и Фајзијев састају се сутра од девет сати по средњеевропском времену, а одмах после на терен излазе Денис Истомин и Филип Крајиновић.

Другог дана такмичења, такође са почетком у девет сати, на програму је дубл меч Истомин/Фајзијев - Виктор Троицки/Никола Милојевић, а након њих и Истомин - Лајовић и Фајзијев - Крајиновић.

Селектори имају право измене играча до сат времена пре почетка меча.

Победник дуела избориће место међу 18 најбољих на завршном турниру у Мадриду од 18. до 24. новембра.

Зимоњић: Верујем у победу; Троицки: Фаворити смо...

Селектор тениске репрезентације Србије Ненад Зимоњић каже да верује у победу над Узбекистаном у Ташкенту и пласман на завршни турнир Дејвис купа.

Дуел две селекције отварају сутра Душан Лајовић и Сањар Фајзијев, а потом на терен излазе Филип Крајиновић и Денис Истомин, док су дан касније преостали дубл меч и два сингла.

"Жреб је прошао онако како смо очекивали. Добра ствар је што Лајовић отвара меч, верујем да ће донети нам победу. Задатак много тежи има Филип против искусног и незгодног противника Истомина, коме одговара ова подлога. Ипак, верујем да је Крајиновић бољи", рекао је Зимоњић после жреба у Ташкенту.

Зимоњић додаје да са сви у националном тиму са нестрпљењем очекују важне мечеве са Узбекистанцима.

Наискуснији у тиму Виктор Троицки каже да је Србија фаворит, али да не сме да потцени ривала.

"Добили смо их пре неколико година у Београду 5:0, а и сада исто имамо велике шансе. Улазимо у меч оптимистично и у доброј форми. Надам се да ћемо већ после првог дана да узмемо два поена", рекао је Троицки који наступа у дублу са Николом Милојевићем.

Оптимиста је и Филип Крајиновић, иза кога је добар наступ на Аустралијан опену.

"Истомин је био у Топ50, добио је и Ђоковића и испред мене је тежак задатак. Добро смо се припремили, надам се да ћемо победити", закључио је Крајиновић.

Меч Лајовића и Фајзијева почиње у девет сати по средњеевропском времену.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести