Димитров лако победио Тима за четврфинале Аустралијан опена

МЕЛБУРН: Буграски тенисер Григор Димитров пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена, пошто је убедљиво победио Аустријанца Доминика Тима 6:4, 6:4, 6:0.
dimitrov
Фото: Grigor Dimitrov, foto: Tanjug (AP Photo/Andy Brownbill)

Тим, трећи тенисер света и прошлогодишњи финалиста Мелбурна, одиграо је један од својих најлошијих мечева и после нешто више од два сата игре Димитров је изборио четвртфинале. Тим је био потпуно исцрпљен од меча у претходном колу против Ника Кирјоса, када је надокнадио два сета заостатка и славио. Против Димитрова је био непрепознатљив, слабо се кретао, промашивао много... Прва два сета су била идентична. Тим би направио брејк, да би онда у наредна два своја гема претрпео исти. Таман када би дао наду својим навијачима да може нешто, он би се самоуништио невероватним промашајима, који му се, у толикој мери, готово никада не дешавају. Трећи сет је био формалност, било је јасно да Доминик не може да се врати.

Димитров је играо таман колико му треба, правио брејкове и на крају убедљиво славио у дуелу са Аустријанцем и тако повећао вођство у међусобном скору на 4:2.

У борби за полуфинале састаће се са сензацијом досадашњег тока турнира Асланом Карацевом, који је у пет сетова избацио Феликса Оже-Алијасима. Деловало је да ће дуел брзо бити завршен, након два сигурна уводна сета Оже-Аљасима, 19. играча света. Ипак, одједном се све окренуло, Карацев је заиграо боље и на крају после великог преокрета стигао до победе. Оже-Аљасим је нарочито убедљив био у другом сету, у којем је направио чак три брејк и у сјајном расположењу је ушао у трећи. Уместо да потврди тријумф, стао је, што је Карацев искористио и смањио заостатак, захваљујући брејковима у правим тренуцима. У четвртом и петом му је било довољно да по једанпут одузме сервис ривалу и оствари највећи успех у каријери.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести