Ђоковић брани Серену: Судија није морао да је казни

ЊУЈОРК: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић сматра да судија Карлос Рамос није требало да казни Серену Вилијамс у финалу Ју-ес опена, већ да је морао да сагледа комплетну ситуацију и узме у обзир повећане емоције Американке.
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

"Мислим да судија није морао да иде са Сереном до крајњих граница, поготово што је гренд слем финале. Постоји дебата, али мислим да је тај детаљ променио ток меча и да је био непотребан. Емоције су нормална ствар и изражене су када се борите за титулу на гренд слему", рекао је Ђоковић, а преноси "USA Today".

Вилијамс је после казне због "коучинга" судији Рамосу рекла да је "лопов", после чега јој је одузет и гем, што је био један од преломних тренутака меча.

"Волим Серену, саосећам се са њом. Тешко је и судији да се са столице види све. Сви су били у незгодној ситуацији, било је много емоција, Серена је плакала, као и Наоми. Било је баш тешко", истакао је српски ас.

Ђоковић није желео да се упушта у полемику око навода да се различити стандардни примењују за мушкарце у односу на жене.

"Серена инспирише све, посвећена је спорту... Ипак, као што је рекла, Осака заслужују да има свој тренетак", закључио је Новак.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести