Ђоковић: Идем на злато, онда ћу размишљати о Нјујорку

ПОДГОРИЦА:Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да жели златну медаљу на Олимпијским играма у Токију и да годину крунише тријумфом на УС опену у Нјујорку.
2
Фото: Танјуг/ AP Photo

Ђоковић је у интервјуу агенцији МИНА истакао да је патриотизам пресудио да донесе одлуку о наступу на ОИ у Токију.

"Осећај када представљаш своју државу на највећој смотри у историји спорта је незаменљив. Олимпијске игре су нешто посебно", изјавио је Ђоковић у интервјуу за агенцију МИНА.

Он је навео да се осећа лепо, испуњено да је пун самопоуздања због победа које је нанизао у последњих неколико месеци.

“Надам се најбољем у Токију, идем на злато. Циљ ми је да се докопам медаље, надамо се златне. Идем на златну медаљу, то није тајна. Онда ћу размишљати о Нјујорку, да покушам да комплетиран све", рекао је Ђоковић.

Коментаришући досадашњи ток сезоне, он је истакао да је она већ једнако успешна, као најуспешније сезоне, које је до сада имао у каријери.

"Освојити три гренд слема је за мене био врхунац у тим најбољим сезонама 2011. и 2015. године. Ове године сам већ освојио прва три гренд слем турнира. Остаје УС Опен у Нјујорку и Олимпијске игре. То су два највећа циља до краја сезоне. Као што рекох напорно јесте, али због низа победа које имам самоуверен сам и имам самопоуздања”, закључио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести