Ђоковић ће играти на Синсинати мастерсу и УС Опену

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић потврдио је да ће овог месеца учествовати на Синсинати мастерсу и УС Опену, који се одржавају у Њујорку.
djokovic
Фото: Tanjug (AP Photo/Kamran Jebreili)

Српски ас допутоваће у САД у суботу, прво ће наступити на чувеном мастерсу, који је ове године због пандемије променио локацију, а потом ће на УС Опену покушати да освоји четврту, а укупно 18. грен слем титулу.

"Драго ми је што могу да потврдим да играти Western & Southern Open и US Open ове године. Није ми било лако да донесем одлуку, поготово узимајући у обзир све препреке и изазове са свих страна, али радујем се што ћу моћи поново да се такмичим на тениском терену. Током каријере сам одиграо неке од својих најбољих мечева баш у Њујорку.

Свестан сам да ће овај пут све бити доста другачије, услед бројних протокола и безбедносних мера који су планирани због заштите тенисера и људи из организације.

Упркос томе, спреман сам да се прилагодим новим условима, јер сам напорно тренирао са својим тимом и налазим се у доброј форми", изјавио је Ђоковић.

Како је навео, обавио је све прегледе како би се уверио да се потпуно опоравио и спреман да се врати на терен фокусиран на то да одигра свој најбољи тенис.

"Поштујем и ценим све који су уложили време, труд и енергију да организују ова два догађаја како би омогућили тенисерима да се врате свом послу и такмичењима.

Нажалост по играче и сам тенис, тренутна ситуација не допушта свима да путују и такмиче се и не постоји исти ниво ризика за све. Надам се да ће ситуација ускоро да се промени и да ћемо сви моћи да се вратимо да радимо оно што највише волимо - да играмо тенис", истакао је Ђоковић.

Синсинати мастерс играће се на комплексу Флешинг Медоуза од 22. до 28. августа, након чега следи УС Опен, који почиње 31. августа.

Оба турнира биће одиграна без присуства публике. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести