Ђоковић: Када вашим делима управља љубав, све је могуће

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић захвалио се свима који су га подржавали на путу до рекордих 311 недеља на врху АТП листе.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Steve Christo)

Ђоковић је јуче престигао Роџера Федерера по број седмица на првом месту, чиме је поставио историјски рекорд.

Када сам имао само седам година сам се усудио да кажем свима да могу да будем најбољи на свету. То је била тако јака жеља да је морала да се оствари упркос свим потешкоћама с којима сам се суочавао - слабије здравље, недостатак новца, и највећи шампиони које је тенис имао, преко пута мреже, као противници, написао је Ђоковић на Инстаграму.

Освајач 18 грен слем трофеја истакао је да је јако поносан што шета истом стазом са највећим шампионима и џиновима његовог спорта.

Сама чињеница да сам зарадио своје место међу њима пратећи дечији сан је велика потврда да када вашим мислима и делима управља љубав, све је могуће. Примам много честитки са свих страна света, људи славе овај успех као свој и то ми је такође још један велики подсетник да спорт нису само рекорди и трофеји, истиче Новак и додаје:

Све наше емоције, тешки и лепи моменти, и интензитет којим јуришамо ка нашим сновима нас повезује са људима широм света. Спорт је наша спона. Неизмерно сам срећан што сам направио толико велики и посебан успех у спорту коме сам толико посвећен и који толико волим. Још више се радујем годинама које су испред мене, у којима ћу уживати да се надмећем и да се играм с рекетом, за мене још увек најдражом играчком на свету, закључио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести