Ђоковић може да освоји Вимблдон

Новак Ђоковић одрадио је први тренинг на теренима Вимблдона, а његов тренер Андре Агаси каже да Ноле може до трофеја, иако га многи потцењују. Медији у Великој Британији сматрају да је период од шест недеља колико је Агаси с Новаком мали и да је нереално очекивати да је Американац направио толики напредак у игри српског тенисера за овако кратко време.
andre agasi
Фото: Youtube Printscreen

“Немојте да буде изненађени. Не бих се сложио с вама. Објективно гледано, да ли овај момак може да стигне до трофеја? Дођавола, наравно да може! То је и план, то је увек и био план, да буде бољи. Вера у победу мора да постоји у глави и само у твојој глави”,  рекао је Агаси.

Ђоковић је крајем маја објавио да ће Агаси бити у његовом тиму, а од тада Американац је много боље упознао Новака, што је веома важно.

“Причамо уобичајене ствари. Знам га много боље него на почетку и мислим да је то доста важно. Могу да вам кажем да тачно знамо који је план и сад идемо да га остваримо. Биће још сигурно доста проблема, али то се све да решити. Уживам учећи од њега, али исто тако волим да дајем савете и уверен сам да ћемо извући оно најбоље из њега”, додао је Американац.

Агаси је причао и о новом Ђоковићевом тренеру Марију Анчићу, за кога има само речи хвале.“То је сјајна сарадња и мислим да је Новак направио веома паметан потез и сада крећемо у победе”,  нагласио је Агаси.

Такође, небитно шта се буде десило на лондонском гренд-слему, Андре сматра да ће Новак пронаћи пут ка врху.“Не желим да у кратком временском периоду гледам учинак Новака. Желим да му покажем да је он и даље врхунски тенисер, само треба да му помоћу савета укажем на то. Веома сам оптимистичан”, завршио је Агаси.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести