Ђоковић најбољи спортиста Европе  

ЗАГРЕБ: Новак Ђоковић освојио је прво место у избору за најбољег спортисту Европе 2018. године који је организовала Пољска новинска агенција (ПАП), а у гласању су учествовале 23 европске новинске агенције.
Nole Vimbldon 2018/Fonet
Фото: Ђоковић је фаворит против Аргентинца/Фонет

Ђоковићу, који је ове године освојио Вимблдон и Ју-Ес опен, вративши се на прво место АТП листе, титула најбољег спортисте Европе припала је са 145 бодова, на другом месту је капитен фудбалске репрезентације Хрватске Лука Модрић са 132, а трећи је светски првак у Формули 1 Британац Луис Хамилтон са 114 бодова.

Најбољег спортисту Европе пољска агенција ПАП бира већ шест деценија - од 1958. године, а у овогодишњем избору учествовале су АФП (Француска), АГЕРПРЕС (Румунија), АНП (Холандија), АПА (Аустрија), Анадолу Ајанси (Турска), АТА (Албанија), БЕЛГА (Белгија), БТА (Бугарска), ЦТК (Чешка), ДПА (Немачка), ЕФЕ (Шпанија), ЕЛТА (Литванија), ХИНА (Хрватска), ЛЕТА (Литванија), ЛУСА (Португалиј), МОЛДПРЕС (Молдавија), МТИ (Мађарска), СТА (Словенија), ТАНЈУГ (Србија), ТАСС (Русија), ТАСР (Словачка) и УКРИНФОРМ (Украјина), објавила је Хина.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести