Ђоковић неприкосновени шампион Шангаја

ШАНГАЈ: Најбољи српски тенисер свих времена Новак Ђоковић је освојио Мастерс у Шангају по четврти пут, савладавши у финалу хрватског тенисера Борну Ђорића са 2:0 у сетовима.
d
Фото: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Пружио је млади Хрват сасвим солидан и на моменте сјајан отпор новом светском броју два после овог турнира, али се он ипак знатно више потрошио од Новака у полуфиналном окршају, где је изненадио Роџера Федерера.

Тако је Ноле меч добио са 6:3 и 6:4 по сетовима, пропустивши претходно три меч лопте на сервис противника, када је Ћорић макар на моменат поново вратио из већ изгубљеног меча. У наредном гему се Ђоковић сервирао за победу и поново сјајно обавио посао, освојивши турнир без иједног изгубљеног гема на свој сервис.

Новак Ђоковић је први играч у историји који је шангајски мастерс освојио четири пута, а овом титулом не само да се вратио на друго место на АТП листи, него сада има свега 35 поена заостатка за првопласираним Рафаелом Надалом, што му даје реалне шансе да се већ до краја ове сезоне заслужено врати на трон светског тениса.

Ђоковић: Шангај ми отворио врата каријере

"Увек у Кини играм добро, посебно у Шангају, где сам освојио први Мастерс који ми је отворио врата каријере. Задовољство ми је што сам овде, осећам се као код куће", рекао је Ђоковић после меча.

Пре него што је почео излагање српски ас је одушевио публику са неколико речи на кинеском језику.
"Претходна четири месеца су била фантастична, негујем сваки моменат и хвала мом тиму који ми је пуно помогао".

Ћорић је одао признање Новаку изјавом да је један од најбољих играча икада.
"Честитам Новаку, подигао је ниво игре и није ми било пријатно данас. Он је један од најбољих тенисера икада, свака му част", поручио је Загрепчанин.

А. Г.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести