Ђоковић: Нисам сигуран да ћу играти за Србију на турниру

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да није сигуран да ће играти за репрезентацију Србије на Завршном турниру Дејвис купа у Мадриду у новембру.
novak djokovic dejvis kup
Фото: Tanjug (video)

Нисам сигуран да ћу играти Завршни турнир Дејвис купа за репрезентацију. О селекцији Србије увек размишљам, а као што знате АТП, организација којој припадамо као професионални тенисери, покренула је АТП куп, који ће бити одржан почетком следеће сезоне и ту ћу наступити сигурно, заједно са колегама из репрезентације, рекао је Ђоковић, а преноси Мондо.

После 120 година Дејвис куп је доживео реконструкцију, па ће се од 18. до 24. новембра у престоници Шпаније борити 18 репрезентација за "салатару", а Србија је у групи са Француском и Јапаном.

Иако је лобирао за промене у Дејвис купу, Ђоковић се не слаже са начином на који је он реформисан, а који је преузела компанија фудбалера Барселоне Ђерара Пикеа.

Дејвис куп има дугу традицију, али је одлучено да буде промењен на начин на који неким играчима то не одговара и мислим да не олакшава ионако тешку сезону кроз коју пролазимо. Зато нисам сигуран да ли ћу наступити на финалном турниру, али се видимо на АТП купу, закључио је Новак.

STEVAN
23.02.2019 • 12:43
Djokovic tenis
EUR/RSD 117.9011
Најновије вести