Ђоковић: Нисам сигуран да ћу играти за Србију на турниру

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да није сигуран да ће играти за репрезентацију Србије на Завршном турниру Дејвис купа у Мадриду у новембру.
novak djokovic dejvis kup
Фото: Tanjug (video)

Нисам сигуран да ћу играти Завршни турнир Дејвис купа за репрезентацију. О селекцији Србије увек размишљам, а као што знате АТП, организација којој припадамо као професионални тенисери, покренула је АТП куп, који ће бити одржан почетком следеће сезоне и ту ћу наступити сигурно, заједно са колегама из репрезентације, рекао је Ђоковић, а преноси Мондо.

После 120 година Дејвис куп је доживео реконструкцију, па ће се од 18. до 24. новембра у престоници Шпаније борити 18 репрезентација за "салатару", а Србија је у групи са Француском и Јапаном.

Иако је лобирао за промене у Дејвис купу, Ђоковић се не слаже са начином на који је он реформисан, а који је преузела компанија фудбалера Барселоне Ђерара Пикеа.

Дејвис куп има дугу традицију, али је одлучено да буде промењен на начин на који неким играчима то не одговара и мислим да не олакшава ионако тешку сезону кроз коју пролазимо. Зато нисам сигуран да ли ћу наступити на финалном турниру, али се видимо на АТП купу, закључио је Новак.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести