Ђоковић о публици: Раније ми је било теже кад су против мене

БЕОГРАД:Најбољи тенисер света Новак Ђоковић током данашњег Инстаграм "лајва" са Стеном Вавринком причао је о томе како се носи са притиском кад је публика против њега.
djokovic
Фото: Tanjug/ AP Photo/Lee Jin-man
"Није лако када је већина људи на трибинама против тебе. Осећам да докле год постоји поштовање, докле год навијају за мог противника и поштују мене, то је у реду", истиче Ђоковић.
 
Како је навео, међутим, ако га не поштују, онда реагује другачије.
 
"Понекад имам такве реакције којима се не поносим. Не подржавам себе и такво понашање, није потребно тако реаговати, зато што енергија треба да буде усмерена на терен и на сам меч. Ипак, ми смо само људи, сам си на терену, ово је индивидуални спорт. Такве ствари те ментално ојачају", рекао је Ђоковић.
 
Српски ас је додао да му је сад мало лакше.
 
"Морам да признам, раније у каријери у мечевима против Роџера (Федерера) и Рафе (Надала) када је публика за њих навијала, било ми је теже. Сматрао сам да није фер, да заслужујем већу подршку. Много енергије сам на то трошио, размишљао о томе", рекао је Ðоковић.
 
Додао је да је, међутим, како се развијао као спортиста, више прихватао све то и осетио велико олакшање.
 
"Био сам у стању да сачувам већу енергију за друге, конструктивније ствари. Било је слично на Вимблдону прошле године, тако да је лакше сада. Раније сам се осећао као неко ко се ту умешао у борбу са Федерером и Надалом, веровао да могу да их победим, био сам неустрашив ратник. Осећао сам се можда као да сам ја против целог свега", закључио је Ђоковић.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести