Ђоковић: Од тениса би да направе "Великог брата"

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић открио је да постоје велике шансе да се у "белом спорту" у догледно време догоде неке промене, јавља Радио телевизија Србије.
n
Фото: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Ђоковић је навео да тенис мора да ради како би одржао корак са временом и осталим, комерцијално јачим спортовима.

"Верујем да ће се у тенису нешто променити у будућности. Које промене и каква правила ће правила бити уврштена, нисам још сигуран. Често се враћам на догађај у Милану - Завршни турнир за играче нове генерације, за који мислим да је веома добар за тенис, у смислу платформе која ти дозвољава да тестираш неке нове идеје. Неке ствари које су биле имплементиране на том догађају су имале више, неке мање смисла, из моје личне перспективе. У питању су доста субјективне ствари", почео је причу Ђоковић.

Новак је казао да долази све млађа публика, која нема толику концентрацију и пажњу, и која воли брзе и актуелне садржаје. Нешто ће морати да се мења како не би дошло до пада популарности.

"Објективно, да би некако држали корак са савременим светом и миленијалцима који имају мање пажње, дефинитивно ћемо морати да правимо неке модификације. Не верујем да ће нешто да се измени из корена, то неће бити случај јер је тенис један стар, традиционалан спорт, индивидуалан и другачији од екипних спортова. Од почетка ове године имамо сат који откуцава време, када изађемо на терен имамо само минут да дођемо на мрежу, па секунде између сервиса, ако прекорачите добијете опомену."

Упоредио је новонасталу ситуацију са ријалити програмом.

"Камере су, видим, у неким пролазима, коридорима, чак и неким деловима свлачионице, теретане, нешто што није било случај раније. Покушавају од тениса да направе 'Великог брата', али у суштини такав је свет и друштво у којем живимо. Не само ми у тенису, него код свега у животу. Све се екранизује, труде се да ствари прикажу у реалном времену. Да ли ће се тај 'скоринг' систем променити, то не знам. Искрено, мислим да ће то на крају доћи. Имам неко своје виђење, поштујем традицију и верујем да она треба да се негује и одржава, али с друге стране, понекад због превелике повезаности са њом, тенис не успева да искористи неки свој потенцијал. Мало каска у односу на друге спортове, барем што се тог маркетиншког потенцијала тиче. То тенис чини јединственим, другачијим, али дефинитивно ћемо видети нешто друго у будућности."

Освајач 15 гренд слем титула, чини се, никада лакше није дошао до четвртфинала - изгубио је само 33 гема у четири меча. Истиче да неће мењати рутину у завршници Ролан Гароса.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести