Ђоковић: Плакао сам и питао сам се да ли је то вредно

БЕОГРАД: Најбољи српски тенисер Новак Ђојковић гостовао је у подкасту америчког новинара Луиса Хоувса, где се присетио неких најтежих тренутака каријере, посебно у периоду од 2008. до 2011. године након освајања првог грен слема до победе на Вимблдону када је постао број 1.
nole, epa
Фото: EPA (KAMIL KRZACZYNSKI)

"После пораза на Ролан Гаросу од Јиргена Мелцера у пет сетова доживео неку врсту менталног пада. Сећам се да сам ишао код родитеља и причао о томе, плакао и говорио да не знам да ли је ово вредно свега и да ли треба да наставим. Отац ме је храбрио речима да сам јак и да идем даље. После тога добио сам подршку од Марјана Вајде и Миљана Амановића, буквално сам седео на поду и плакао, а они су ми рекли да удахнем, погледам уназад, сетим се зашто сам почео да играм тенис и да направим паузу колико год желим. Урадио сам то, али већ сутрадан сам био спреман", испричао је Ђоковић.

Непосредно након тога кренула је фантастична серија, прво освајање Дејвис купа са Србијом, а онда и непоновљива 2011. година.

Ђоковић је тренутно овајач 14 грен слем трофеја и готово је извесно да ће се до краја године вратити на прво место на АТП листи.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести