Ђоковић победио Раонића за четврфинале Аустралијан опена, следи Зверев

МЕЛБУРН: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена, пошто је данас победио Канађанина Милоша Раонића са 7:6 (7-4), 4:6, 6:1, 6:4.
nole
Фото: Tanjug (AP Photo/Hamish Blair)

Тако је најбољи рекет света забележио и 18. узастопну победу на овом турниру и стигао до новог, 12. четвртфинала на овим теренима, а ово му је била и 300. гренд слем победа.

Ђоковићев наступ у осмини финала био је упитан због повреде трбушног мишића коју је зарадио у мечу са Тејлором Фрицом, али је српски тенисер изашао на терен и после велике борбе и нешто мање од три сата игре, успео да сломи отпор Канађанина за пласман у четвртфинале Мелбурна.

У првом сету није било брејка, мада је Новак у два наврата могао да их начини. Било је то у седмом и деветом гему, али Раонић је одолео и на кртају изборио тај-брејк. Ту није било никаквих проблема, Новак је повео са 3:0 и сачувао ту предност добивши тај-брејк са 7:4.

Раонић је подигао у игру у другом сету, нарочито после указане медицинске помоћи, када му је бандажиран десни скочни зглоб. Имао је Канађанин у трећем гему шансу за брејк, није је искористио, али зато јесте у петом гему и то му је било довољно да нешто касније добије сет са 6:4. На 1:1 у трећем сету уследио је период доминације Ђоковића када је уз два брејка, у четвртом и шестом гему стигао до лаких 6:1. Већ тада је било јасно да ствари иду онако како жели, али Раонић се није предавао. Држао се све до деветог гема када је Ђоковић успео да направи нови брејк и тиме поведе да 5:4. Потом је одсервирао сигурно за крај меча и нову велику победу у Асутралији.

Ђоковић ће у четвртфиналу играти против Немаца Александра Зверева, који је претходно победио Душана Лајовића.

После јубиларне, 300. гренд слем победе, Ђоковић је у изјави за "Еуроспорт", у разговору са Барбаром Шет, Матсом Виландером и Тимом Хенманом изнео прве утиске.

Наравно, прво их је интересовало како се бранилац трофеја осећа после повреде коју је задобио у мечу са Фрицом у трећем колу.

"Био сам довољно добро да могу да играм. Не бих сада стајао пред вама да не могу да играм и да се такмичим тако да будем у стању да добијем меч. Није идеално, али осећам се боље. Нисам имао много припреме за овај меч, од меча са Фрицом нисам много ударао лоптицу. Загревао сам се пар сати пре изласка на терен. Био је велики облак сумње хоћу ли играти, али ово је гренд слем и у овој фази моје каријере дајем све што могу да имам шансе да се такмичим. Да је неки други турнир, вероватно не бих играо", признао је Новак.

Каже да није знао шта га очекује у мечу са Раонићем.

"Да будем искрен, нисам био сигуран да ли ће бити размена. Против Фрица, од трећег сета било је све око ритерна, брзе реакције. Било је нешто због чега сам био забринут, јер МИлоиш је међу најбољим серверима у игри. Мислим да сам био добар у кључним моментима пром и четвртом. сету. Терао сам га на додатни ударац, искористио сам своје шансе. Сад мислим само о опоравку, томе како да се осећам боље како турнир буде одмицао", каже Ђоковић.

Користио је лекове против болова.

"Да, користио сам у последњих 48 сати таблете против болова и то неке врло јаке. Не знам колика је штета на мишићу, али не можете увек контролисати тело. Не мислите увек у игри, сад ћу играти овај или онај поен. Ја много клижем по терену, агресиван сам играч, тако да то не помаже много у овом стању. После прошлог меча легао сам у 4.30, тако ће бити и сада и приоритет је да се што више одморим и прикупим енергију за наредни меч", закључио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести