Ђоковић пред финале са Надалом: Хоћу победу као 2012.

МЕЛБУРН: Српски тенисер Новак Ђоковић признао је да је до финала Аустралијан опена и дуела са Рафаелом Надалом дошао једном од најбољих партија у каријери и поручио да прижељује исти исход као 2012. године.
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Светски број један убедљиво је савладао Француза Луку Пуја са 3:0 у сетовима (6:0, 6:2, 6:2) и заказао репризу финала Мелбурна пре седам година када је резултатом 3:2 преко Надала дошао до тада треће титуле на том гренд слему.

"Биће другачије него 2012, сада су нова правила за пети сет. Играли смо скоро шест сати и то је било једно од највећих искустава за мене. Надам се да ће бити исти исход", рекао је Ђоковић после меча против Пуја и поручио да би на месту навијача дефинитивно купио карту за спектакл са Надалом.

Ђоковић има прилику да победом над великим ривалом постави рекорд од седам титула на Аустралијан опену и надмаши Роја Емерсона и Роџера Федерера.

"Против Пуја сам одиграо један од најбољих мечева у каријери. Све је функционисало како сам желео", додао је Новак, подсетивши да је Пуј први пут у каријери играо полуфинале и да му је потребно још искуства.

Говорећи о повреди лакта и дугој паузи, српски ас је поручио да је одувео веровао у велики повратак.

"Увек сам веровао у себе, то је најважније. Морате да верујете у себе и процес који сте замислили", закључио је он.

Финале Ђоковић - Надал на програму је у недељу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести