Ђоковић предводио играче на тајном састанку, ултиматум за Ју-Ес опен

Тениска асоцијација Сједињених Америчких Држава (УСТА), Тениска асоцијација професионалаца (АТП) и најбољи светски играчи одржали су састанак поводом предстојећих турнира на америчком континенту, преноси "Марка". Шпански лист пише да састанак није прошао добро и да је било поприличних сукоба мишљења.
djokovic
Фото: Tanjug/ AP Photo/Lee Jin-man

Марка истиче да је састанак одржан у тајности и да је на истом било разговора о судбини Ју-Ес опена и Синсинатија.

Турнир из серије 1.000 пребачен је из Синсинатија у Њујорк, где би на теренима Флешинг Медоуза требало да почне 22. августа, после чега је заказан и Ју-Ес опен.

Тенисер већ неко време захтевају да им УСТА обезбеди потврду да, по повратку у Европу, неће морати у обавезан двонедељни карантин јер би он умногоме утицао на такмичарску сезону, преноси РТС.

Очекивало да се да то буде "готова ствар", али је недавно отказивање мастерса у Мадриду, који је на сав глас најављивао и публику, довело до несигурности.

Марка пише да је првих 20 играча, које је предводио Новак Ђоковић, прошлог викенда представило кровним организацијам веома јасан став – уколико буде карантина по повратку у Европу, нико неће доћи на Ју-Ес опен.

То значи да ће се најбољих 20 на АТП ранг-листи повући са турнира уколико наведени захтев не буде испуњен.

Такође, проблем створила промена правила да ће играч бити елиминисан са турнира уколико неко из његовог тима буде позитиван на коронавирус.

Подсетимо, Роџер Федерер је одавно завршио сезону, Рафаел Надал је одустао од Ју-Ес опена, а Новак Ђоковић и даље није донео званичну одлуку.

(РТС, Марка)

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести