Ђоковић преко Надала до финала Ролан Гароса

ПАРИЗ:  Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Ролан Гароса након што је са 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:2 савладао Рафаела Надала.
e
Фото: Tanjug (AP Photo/Christophe Ena)

Меч је трајао четири сата и 10 минута.

Одмах на старту сусрета, Ђоковић је у првом гему имао две брејк лопте, међутим Надал је успео да се одбрани, и у наставку сета направи два брејка и стигне до велике предности од 5-0.

Светски број један је успео да врати један брејк, али то је било недовољно како би се у потпуности вратио у првом сету.

У другом сету, кључан је био брејк Ђоковића у шестом гему, након којег је имао предност од 4-2 и касније без већих проблема стигао до изједначења у сетовима.

У трећем сету виђена је велика борба. Један и други тенисер су освојили по два брејка, а сет је завршен у тај-брејку.

Четврти сет Шпанац отвара боље. Након освојеног брејка стиче предност од 2:0, међутим у наставку, Ђоковић осваја везано шест гемова за шесто финале на Ролан Гаросу у каријери.


Све је било фантастично...

Све је било фантастично, моје је задовољство да играм против Рафе и ово је сигурно један од највећих мечева које смо играли у Паризу, изјавио је најбољи тенисер света Новак Ђоковић после синоћње победе против Рафаела Надала у полуфиналу Ролан Гароса.

"Јако је тешко пронаћи речи да се опише како је посебно играти са Рафом овде. Тешко је објаснити и колики је притисак играти са Рафом овде. А притисак је привилегија. Гледам да унапредим свој карактер, да се унапредим као особа, наравно и у тенису'''', изјавио је Ђоковић одмах после победе у историјском мечу.


Српски тенисер ће у недељу имати прилику да се бори за други трофеј на париској шљаци у каријери, састаће се са Грком Стефаносом Циципасом.

Ђоковић је након овог тријумфа прекинуо Надалов низ у Паризу од четири узастопне титуле и 35 победа.

Шпанац је остао на бројци од 20 освојених Гренд слемова, односно 13 титула у Паризу.

Ђоковић ће у недељу имати прилику да стигне до бројке од 19 титула на четири највећа турнира, и потенцијалном победом, постао би први тенисер у опен ери који је освојио сва четири Гренд слема по два пута.

У међусобним дуелима, Србин сада има 30 победа, док је Шпанац и даље на 28. Биланс у Паризу је 7-2 за тенисера са Мајорке.

Такође, пре овог сусрета, кад год је Надал на париској шљаци освојио први сет, меч никада није изгубио.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести