Ђоковић пружио подршку Наоми Осаки

ПАРИЗ: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пружио је подршку јапанској тенисерки Наоми Осаки која је одустала од учешћа на Ролан Гаросу због проблема са депресијом и анксиозношћу.
Фонет/АП/Новак Ђоковић
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

„Мислим да је веома храбра што је то урадила. Заиста ми је жао што пролази кроз тежак период“, рекао је Ђоковић на конференције за медије после меча са Сандргеном у првом колу Ролан Гароса који је лако решио у своји корист са 3:0.

Другопласирана тенисерка на WТА листи и освајачица четири грен слем титуле због проблема са психичким здрављем није желела да током Френч опена даје изјаве медијима, због чега је била новчано кажњена са 15 хиљада долара, а запрећено јој је да ће бити и дисквалификована са турнира. То је било пресудно да Осака напусти такмичење на париској шљаци.

„Морам рећи да је њена одлука веома смела. Ако јој је потребно време да размисли и регенерише се, онда то мора и да уради, и ја то у потпуности поштујем. Надам се да ће се вратити снажнија“, поручио је Ђоковић и додао:

„Истина је да сам и ја патио од депресије од Ју-Ес опена 2018. године и имао сам проблема да се са тим изборим. Наоми је млада, могу да је разумем и саосећам са њом, јер сам и ја много пута извлачио дебљи крај са медијима и знам какав је осећај“, закључио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести