Ђоковић сигуран против Кверија у Синсинатију

СИНСИНАТИ:  Први тенисер света Новак Ђоковић победом над Американцем Семом Кверијем 7:5, 6:1 стартовао је Мастерс у Синсинатију.
Novak Đoković Foto:FoNet
Фото: Новак Ђоковић Фото:ФоНет

Бранилац титуле је до осмине финала стигао уз мање осцилације у првом сету, где је надокнадио брејк минуса, за разлику од другог у коме је потпуно доминирао.

Ђоковића у осмини финала чека Шпанац Пабло Карењо Буста, који је био бољи од Американца Џона Изнера 6:4, 6:7 (1:7), 7:6 (8:6).

Ђоковић: Лош почетак? Нервоза због Звезде...

СИНСИНАТИ: Први тенисер света Новак Ђоковић лошији почетак меча у победи над Семом Кверијем у Синсинатију оправдао је нервозом после драматичне пенал серије и победе фудбалера Црвене звезде над Копенхагеном 7:6 (1:1) за пласман у плеј-оф Лиге шампиона.

Ђоковић је већ у првом гему имао три дупле сервис грешке за брејк Кверија, али је после тога заиграо на свом нивоу и остварио тријумф 7:5, 6:1 на старту ка одбрани титуле на америчком Мастерсу.

"Био сам мало нервознији јер сам три минута пре уласка на терен скакао у теретани. Загревао сам се и пратио меч са тренером Гораном и целом екипом из "екс Ју". То је невероватан подвиг и честитам целом тиму, поготово Борјану који је успео да одбрани пенале. У животу нисам гледао такву утакмицу", изјавио је Ђоковић после меча за телевизију Спорт клуб.

Он је додао да може да буде задовољан својом игром крајем првог и у другом сету.

"Почетак је био поприлично лош, Квери је добро сервирао, али је одиграо један лош гем и успео сам да се вратим у меч. После тога сам био самоуверенији. Враћао сам "бомбе" од сервиса Кверија од 135 миља. Касније сам завршио меч како би требало", закључио је српски ас.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести