Ђоковић стартује против Кецмановића у 1. колу АО

МЕЛБУРН: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић на старту Аустралијан опена играће против земљака Миомира Кецмановића, одлучено је жребом у Мелбурну
t
Фото: AP PhotoMark Baker

Светског броја 1 у другој рунди чека бољи из дуела измеду Томија Пола и квалификанта, потенцијални ривал у трећој рунди је Александар Бублик, у четвртфиналу Матео Беретини, а у полуфиналу Рафаел Надал.

У другој половини жреба су Стефанос Циципас и Данил Медведев.

Душан Лајовић играће против Мартона Фучовића, Ласло Ђере против Дениса Шаповалова, а Филип Крајиновић против Дијега Шварцмана.

Жреб за АО је првобитно неочекивано одложен, непосредно пре обраћања јавности премијера Аустралије Скота Морисона.

Аустралијски медији су дан уочи жреба најавили да ће најбољи тенисер света највероватније бити депортован.

Међутим, министар имиграција Алекс Хок још није одлучио о статусу Ђоковићеве визе, док премијер није коментарисао ситуацију.

Деветоструки шампион АО је у међувремену одрадио четврти тренинг на Род Лејвер Арени.


Морисон: Став владе према вакцинацији се није променио

Премијер Аустралије Скот Морисон изјавио је данас да се став владе према вакцинацији у тој земљи није променио.

Када је на конференцији за новинаре упитан да ли се нешто зна о статусу најбољег тенисера света Новака Ђоковића, Морисон је потврдио да се ништа није променило од уторка и да аустралијски министар за имиграције Алекс Хок и даље разматра да ли да откаже Ђоковићу визу, пренео је "Сиднеј Морнинг Хералд".

"Позваћу се на последњу изјаву министра Хока да је позиција иста. Ово су питања за то министарство, које може да разматра министар Хок, и не бих више причао о томе тренутно", додао је Морисон.

Извори из владе су рекли за "Сиднеј Морнинг Хералд" да Хок данас неће донети одлуку о евентуалном укидању визе за Ђоковића, који се нашао у главном жребу Аустралијан опена и извукао у првом колу за противника српског тенисера Миомира Кецмановића.

Ђоковић је и данас одрадио тренинг на "Род Лејвер" арени.

Ејџ: Ђоковићев тим већ спремио жалбу на депортацију

Адвокатски тим најбољег тенисера света Новака Ђоковића одмах ће уложити жалбу, уколико аустралијски министар Алекс Хок, подлучи да га депортухе преноси "Ејџ".

Како се наводи, Хок још "анализира документацију" и да зато одлаже одлуку.

Ако министар одлучи да га депортује, Новаков тим ће одмах уложити жалбу и поново ићи на суд, како би суђење почело у суботу, а све се решило у недељу, дан уочи старта Аустралијан опена.


Морисон без коментара о Ђоковићу, одлучује министар Хок

Премијер Аустралије Скот Морисон изјавио је данас да ће одлуку о томе да ли ће Новаку Ђоковићу бити ускраћена виза за Аустралију донети министар за имиграције Алекс Хок.

Претходно је објављено да Морисон, након седнице владе, неће говорити о статусу Ђоковића.

"То је питање за министра Хока, он ће о томе одлучити", рекао је кратко Морисон на конференцији за новинаре, не желевши да коментарише ништа више у вези ситуације са Ђоковићем, пренео је "Сиднеј Морнинг Хералд".

Хок, засад, није донео никакву одлуку, нити се зна да ли ће је донети.

Организатори Аустралијан опена 2022. померили су главни жреб за 75 минута, очекујући да би Морисон могао да каже коначан статус Ђоковића, али се то није догодило, па је жребом одлучено да Новак, који је први носилац турнира, игра у 1. колу против земљака Миомира Кецмановића.

Премијер Морисон је, уместо о Ђоковићу, причао о ковид ситуацији у Аустралији.

Он је рекао да циљ владе није да спречи свакога да се не зарази.

"То није реално, нити практично изводљиво", казао је он.

Морисон је навео да је циљ сваке владе да ублажи притисак на болнице и да ојача снагу здравственог система.

"Тако да је ово константан дневни процес у којем се балансира између потребе да људи остану на послу, али и да се заштите наше болнице", додао је премије Аустралије.

На конференцији, на којој су још говорили и људи из владе Аустралије, објављено је да је данас аустралијска држава Нови Јужни Велс, где је главни град Сиднеј, забележила више од 90.000 случајева ковида.

Морисон је додао и да ће Аустралија ублажити антиковид мере у неким гранама индустрије.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести