Ђоковић у полуфиналу Дубаија, Хачанову четири гема

ДУБАИ: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира у Дубаију, пошто је данас савладао Руса Карена Хачанова 6:2, 6;2.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Kamran Jebreili)

Он је повећао предност над Кареном на 3-1 у међусобним сусретима, а за финале ће се борити са победником дуела Монфис – Гаске у петак, најраније од 16 часова.

Први напад Новак је извршио у трећем гему меча, када је феноменалним ритернима одузео противнику сервис без изгубљеног поена и повео са 3:1. Од резултата 1:1 уследила је невероватна серија српског играча, који је освојио 18 од 22 наредна поена, направио дупли брејк изузетно лако, после изнуђене грешке противника, и повео са 5:1. Тада је уследио нагли и једини пад у мечу. Хачанов је спасао сет лопту и дошао до брејк лопти, па је искористивши другу продужио први сет. Ипак, спаса му није било – већ у наредном сету беспрекорном дефанзивом Ђоковић је направио трећи брејк у низу и повео са 1-0 у сетовима после 32 минута тениса.

Налет Хачанова остао је кратког даха. Већ у свом првом сервис гему другог сета суочио се са брејк лоптом. Новак је није искористио, али је наставио да "бомбардује" противника добрим сервисима и феноменалним дроп-шотовима – које је максимално потенцирао и одигравао малтене непогрешиво. Направио је брејк за 3:1, а онда га експресно потврдио против индиспонираног ривала. До краја меча виђен је идентичан сценарио као и у делу меча до тада, па се српски тенисер рутински и лакше од очекиваног пласирао у полуфинале.

Турнир у Дубаију, из серије 500, игра се за наградни фонд од 2.794.840 долара.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести