Ђоковић у полуфиналу Мастерса у Паризу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Паризу, пошто је данас савладао Американца Тејлора Фрица 6:4, 6:3.
nole
Фото: AP Photo/ Francois Mori

Двојица тенисера одиграла су крајње необичан меч. Само у првом сету видели смо чак пет брејкова. Ђоковић је два пута стизао до предности само да би Американац већ у наредном гему узвратио истом мером. Нису спречили 26. играча света ни сјајни сервиси првог рекета света. Напослетку је Ђоковић стигао до брејка при резултату 5:4, те Фриц није добио прилику да одговори.

Други сет настављен је у истом маниру. Овога пута је Фриц био тај који је стигао до брејка предности, а Ђоковић је већ у наредном поравнао на 1:1. Имао је прилику Фриц да настави тај низ с обзиром на то да је већ у наредном сервис гему Ђоковића имао 15:40, али се његов противник у том тренутку буди и прекида серију од пет узастопних брејкова која се протезала из завршнице првог сета. Међутим, још само је један био потребан Ђоковићу до краја меча да се пласира у полуфинале, а он је стигао у седмом гему другог сета.

Ђоковић ће у полуфиналу играти са Пољаком Хубертом Хуркачом који је елиминисао Аустралијанца Џејмса Дакворта резултатом 2:1 (6:2, 6:7, 7:5).

Мастерс у Паризу игра се за наградни фонд од 2.603.700 евра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести