Ђоковић у полуфиналу Ролан Гароса

ПАРИЗ: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Ролан Гароса, пошто је вечерас победио Шпанца Пабла Карења Бусту 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.
d
Фото: Tanjug (AP Photo/Christophe Ena)

Ђоковић је после преокрета и три сата и 13 минута игре успео да тријумфује против ривала с којим се последњи пут сусрео на УС опену, када је зарадио дисквалификацију због тога што је судију погодио лоптом.

У борби за финале Ђоковић ће се састати с Грком Стефаносом Циципасом, који је раније данас победио руског тенисера Андреја Рубљова.

Шпански тенисер на прави начин искористио је лошију игру српског играча у првом сету и после 50 минута игре и два брејка повео је у сетовима.

Други сет донео је буђење Ђоковића, који је подигао ниво игре, два пута је одузео сервис ривалу и дошао до изједначења.

У наставку меча, Ђоковић је први дошао до брејка и на старту трећег сета повео је 2:0.

Предност је имао све до петог гема, у ком Шпанац узвраћа и уноси мало неизвесности у дуел.

Држао се Карењо Буста до резултата 4:3, али је у наредном гему поклекао и дозволио Ђоковићу да га још једном брејкне, што је Србин искористио и преокренуо резултат на 2:1 у сетовима.

Четврти сет донео је велику борбу, оба тенисера била су сигурна на сервису, а брејк се десио тек у седмом гему, када је Новак повео са 4:3.

Морао је Ђоковић у свом сервису гему да спаси три брејк лопте, али је након тога рутински је одрадио посао, искористио прву меч лопту и пласирао се међу четири најбоља играча на грен слему у Паризу.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести