Ђоковић: Успех делим са свима који су уз мене

БЕОГРАД: Неизмерно сам срећан и поносан на постизање великог успеха у спорту којем сам толико посвећен и који толико волим, а посебно сам срећан што тај успех могу да поделим са свим људима у Србији, јер знам колико им значи и колико се поистовећују са оним што ја доживљавам, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић, након постављања рекорда од 311 недеља на врху АТП листе.
djokovic, fonet
Фото: FoNet

Ђоковић је у ексклузивном разговору за Танјуг истакао се од првог тренутка када је узео рекет у руке заљубио у овај спорт и да се и данас труди се да одржи ту везу са дететом у себи које и даље ужива да држи рекет, изађе на терен и да се игра са том најлепшом играчком.

"Када сам имао седам година поставио сам себи неке велике циљеве, заправо снове, да освојим Вимблдон и будем број 1. Знате ову причу од раније, али ја сам у својој соби правио Вимблдонски трофеј, дизао га и говорио да сам шампион и број 1. Када су се остварили ти снови 2011. године био сам најсрећнији човек на свету, имао сам све своје најближе чланове породице и људе који су ми дозволили да живим сан уз мене. До тог тренутка сам наравно осећао подршку Србије, али нисам разумео колико је тај успех важан и за људе у нашој земљи, колико је то значајно, све док се нисам вратио", рекао је Ђоковић.

Дан након освајања на улицама Београда затекао сам велики број људи, широм Србије и региона се славио успех и ти људи су ми заправо показали да је тај успех једнако битан њима колико и мени. И некако, мој однос према тенису и пропорцији успеха до тада и након тога били су различити, додао је српски тенисер.

"Ево у последњих неколико дана примам поруке и позиве од људи ширим земље и целог света који саосећају да су учествовали у том успеху и говоре из оне емоције која се поистовећује са оном коју ја доживљавам. То је мој највећи успех, да овај огроман успех поделим са толико људи, који нису само моја фамилија и околина, него и људи које никада нисам срео, људи који су се толико повезали са мном да овај успех они и сами осећају", истакао је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести