Ђоковић због умора одустао од Роџерс купа

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић неће играти на Роџерс купу у Монтреалу због умора, јавила је Радио телевизија Србије.
dj
Фото: EPA-EFE/NIC BOTHMA EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Ђоковић је одлучио да прескочи мастерс у канадском граду након исцрпљујућег наступа на Вимблдону, како би се што боље припремио за Ју-Ес опен и завршницу сезоне.

Новак је недавно освојио пети трофеј на теренима Ол Ингланд клаба победом над Роџером Федерером у финалу, након пет сат и тај-брејка у одлучујућем сету.

Тренутно је на хрватском приморју где се одмара и скупља снагу, а у договору са својим тимом је одлучио да прескочи турнир који је освајао четири пута у каријери.

"Жао ми је што морам да вас обавестим да сам одлучио да се повучем са Роџерс купа. Уз подршку тима, одлучио сам да свом телу дам мало више одмора и времена за опоравак, пре него што се опет вратим да играм", објавио је Ђоковић који је прошле сезоне стигао до осмине финала, што значи да ће изгубити 90 АТП бодова.

Светски број један је навео да му је жао што се неће појавити у земљи у којој има много навијача.

"Волим Канаду, имам много пријатеља овде који увек учине да се осећам као код куће. Радујем се повратку и поновном игрању пред свима вама у Монтреалу."

Роџерс куп је турнир из серије 1.000 који се наизменично игра у два града – Торонту и Монтреалу. Ђоковић је по два пута славио у оба, 2007. и 2011. у Монтреалу, док је 2012. и 2016. године био најбољи у Торонту.

Осим њега неће бити ни повређеног Хуана Мартина дел Потра, док се очекује да Новаков следећи турнир буде мастерс у Синсинатију (11-18. августа), на којем ће бранити трофеј. То ће му уједно бити и припрема за последњи гренд слем у сезони.

Роџерс куп на програму је од трећег до 11. августа, игра се за наградни фонд од 4,6 милиона долара, а титулу брани Рафаел Надал.

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести