Еуроспорт: Ђоковић већ сада може да буде најбољи икад

ЛОНДОН: Угледни Еуроспорт направио је анализу и објаснио да српски тенисер Новак Ђоковић већ сада може да се назове најбољим у историји тог спорта, без обзира што Роџер Федерер има више титула.
djokovic, fonet
Фото: FoNet

У тексту Десмонда Кејна наводи се да Ђоковић није толико омиљен као Федерер, али да то не би смело никога да "заслепи" и да тренутно светски број два има адуте за наслов најбољег икада.

"Федерер има највише грен слемова, али постоје озбиљни аргументи да је Ђоковић најбољи у историји. Понекад срце види оно што је оку невидљиво. Федерер је глобално вољен, поштован као спортски светац и кроз призму популарности најбољи икада. Дао је тенису духовни елемент, осећај већег значења, али је некима тешко да можда неће моћи да заврши каријеру као најбољи", пише на порталу Еуроспорта.

Када је Федерер 2018. године на Аустралијан опену освојио 20. грен слем титулу многи су мислили да само Рафаел Надал може да га стигне, наводи аутор.

"Ђоковић је испао од Хјеон Чунга, трудио се да се опорави од повреде лакта, а онда је неславно изгубио и од Марка Чекината на Ролан Гаросу. Опоравак Београђанина од тада био је изванредан и можда ће донети одлучујући тренутак у историји тениса. Четити грен слема од последњих шест катапултирали су га на броју од 16. Одједном се није видео врх своје ере, већ целог времена".

Даље се наводи да је победа српског аса над Надалом у финалу овогодишњег Аустралијан опена брутална демонстрација његове величине.

"Освојио је 56 од 59 сервис поена, уз 34 винера и само девет грешака. Да је Федерер то урадио Надалу већ би били наслови најбољег икада, али када Ђоковић уради исто не доживљава се исто".

Кејн пише да ако је "Ђоковић други када је у питању стил и живот изван терена, итекако је близу првог када се говори о најбољем у суштини".

"Ђоковић може да одигра сваки ударац из Федереровог арсенала, може да освоји тешке поене исто као Федерер, а краси га и атлетизам који у тенису још није виђен. Такође, чврсто је у трци за Федерером и Надалом по броју грен слем трофеја. Да није досадног Ђоковића, Федерер би данас већ био проглашен најбољим тенисером икада", закључује се у тексту у коме се констатује да Ђоковић може до ГС рекорда уколико га послужи здравље.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести