Фед куп: Ивана и Олга донеле победу

Фед куп репрезентација Србије у енглеском Бату добила је Грузију са 2:1 у првом колу Прве групе Евро-афричке зоне.
Tatjana Jecmenica Jevtic i Ivana Jorovic/Teniski savez Srbije
Фото: Тениски савез Србије/Татјана Јечменица Јевтић и Ивана Јоровић

Трујумфовале су Ивана Јоровић и Олга Даниловић. Јоровићева је са 6:3, 6:1 била боља од Маријам Болквадзе, тренутно 312. тенисерке света, за 72 минута. Нешто тежи задатак имала је Даниловићева са Јекатерином Горгодзе, 149. на ВТА листи, али је на крају тријумфовала са 7:5, 6:3. 

Једини поен Грузија је освојила у дублу, пошто су Оксана Калашникова и Миријам Болквадзе победиле Ивану Јоровић и Олгу Даниловић са 6:3, 7:5.

„Жао ми је што нисмо победиле и дубл. Иако је било 2:0 за нас после синглова, Ивана и ја смо имале јаку жељу да победимо и дубл. Сингл је био много психички и физички тежак и драго ми је што сам извукла победу из тог меча. Имала сам велику подршку нашег тима и са клупе и од селекторке. Драго ми је да смо победиле Грузију и ове године и сада су нам мисли окренуте ка наредном противнику, Турској", рекла је Даниловић. 

Јоровић је рекла да је задовољна наступом целе екипе и да је најважније што су остварене победе у синглу. 

Такмичење у Бату игра се по раунд робин систему у две групе. У групи А су Велика Британија, Мађарска, Грчка и Словенија, а у групи Б, уз Србију и Грузију, су Хрватице и Туркиње. Сваки меч има два сингла и дубл. Победници група у плеј-офу одлучују ко ће у бараж за попуну Друге светске групе, који се игра 20. и 21. априла.

Наше девојке у четвртак играју са Турском, а у петак са Хрватицама. Осим Јоровићеве и Даниловићеве, тим чине још Александра Крунић и Нина Стојановић, а селектор је Татјана Јечменица Јевтић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести