Фед куп: Српкиње спремне за мечеве

Фед куп такмичење I групе Евро-афричке зоне у коме се налази и селекција Србије стартује у среду а противник је селекција Грузије, потом Турска па Хрватска.
Teniserke Srbije/TSS
Фото: Тениски савез Србије/Фед куп репрезентативке Србије

Селекцију Србије представљаће: Александра Крунић, Олга Даниловић, Ивана Јоровић и Нина Стојановић, а предвођене су селекторком Татјаном Јечменицом Јевтић.

Српкиње су допутовале у Бат у недељу и одрадиле су први тренинг у хали Универзитета Бат у којој ће мечеви бити одиграни.

Зонско такмичење је од 2019. подељено у две групе А и Б, два града, односно две државе које ће бити домаћин. 

Фед куп селекција Србије смештена је у групу Б, а домаћин ове групе која окупља осам екипа биће град Бат у Велико Британији. 

Поред Србије групу Б чине: Велика Британија, Хрватска, Мађарска, Турска, Грчка, Грузија и Словенија. 

„Девојке су расположене, здраве, атмосфера је позитивна. Задовољни смо тереном и условима које имамо овде за тренинг, све је добро што се тиче тих техничких ствари. Први тренинг је протекао одлично, најбитније је да нема повреда, девојке су спремне и ја верујем да ће оне у среду изаћи на терен и да ће свака дати максимум“ – рекла је Татјана Јечменица Јевтић. 

Такмичење у Бату и као и у Групи А која се игра у Зјелоној Гори  одвијат ће се по роунд робин систему. Осам (Бат) и седам (Зјелона Гора) екипа подељено је у по две групе (А и Б), сваки меч у групи подразумева два сингл сусрета и дубл.

Победници група како у Бату, тако и Зјелоној Гори бориће се међусобно за пласман у плеј оф за попуну Светске групе Б 2020, који је на програму 20. и 21. априла 2019. године. 

Група Б у Бату подељна је на две групе, а вољом жреба прву (А) чине: Велика Британија, Мађарска, Грчка и Словенија. Победник ове групе укрстиће се у баражу са победником групе Б коју вољом жреба чине: Србија, Хрватска, Грузија и Турска. 

Распоред мечева: 

Фед куп тим Србије први меч одиграће у среду против селекције Грузије са почетком у 10.00 часова по локалном времену на централном терену (11.00 по средњеевропском времену коме припада и Србија). 

У четвртак (7. фебруар) Србија ће рекете укрстити са селекцијом Турске са почетком у 10.00 часова по локалном времену на терену број 1 (11.00 по средњеевропском времену). 

У петак (8. фебруар) Србија ће одмерити снаге са репрезентацијом Хрватске са са почетком у 10:00 часова по локалном времену на централном терену (11:00 по средњеевропском времену коме припада и Србија). 

Номиновани тим Србије чине: Александра Крунић, Олга Даниловић, Ивана Јоровић и Нина Стојановић, селектор Татјана Јечменица Јевтић. 

Номинације наших противника у групи изгледају овако: 

Хрватска: Дона Векић, Јана Фетт, Тена Лукас, Ана Коњух и Дарија Јурак, селектор Ива Мајоли. 

Грузија: Екатерине Горгодзе, Мариам Болквадзе, Оксана Каласхникова, Зозиyа Кардава, Маргалита Чакхнашвили-Ранзингер, селектор Маргалита Чакхнашвили-Ранзингер. 

Турска: Пемра Озген, Цагла Буџукакцаy, Аyла Аксу, Ипек Соyлу, Берфу Ценгиз и селектор Аладин Карагоз. 

Група А биће одиграна у пољском месту Зјелона Гора, а тамо ће се такмичити: Пољска, Русија, Украјина, Естонија, Бугарска, Данска и Шведска. 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести