Федерер оборио рекорд и одбранио трофеј на Аустралијан опену

МЕЛБУРН: Швајцарски тенисер Роџер Федерер освојио је Аустралијан опен савладавши данас у финалу Хрвата Марина Чилића резултатом 3:2 (6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1) после нешто више од три сата игре.
d
Фото: EPA/TRACEY NEARMY

Федереру је ово 20. освојени Грен Слем у каријери чиме је оборио рекорд као једини тенисер којем је то успело, уједно данашњи тријумф му је укупно шести на Аустралијан опену.

Швајцарском тенисеру је ово други узастопни тријумф на првом Грен слему у години пошто је у претходне године био бољи од Рафаела Надала.

„Дугачак дан за мене, али бајка се наставља“

Федерер је окарактерисао одбрањену титулу на Аустралијан опену као наставак бајке од прошле сезоне и захвалио се свима који су били део овог турнира.

"Ово је био дугачак дан. Читавог дана сам размишљао шта ће се догодити. Ово је права бајка која се наставља после сјајне прошле године како за мене тако и за мој тим. Желим да захвалим Марину на сјајном турниру и четитам му што је постао трећи тенисер света, а уверен сам да може још више. Захваљујем се породици, волонтерима по којима се Аустралијан опен издваја , као и гледаоцима широм света" поручио је Федерер приликом доделе призања после победе над Марином Чилићем.

Хрватски тенисер Марин Чилић поручио је да су му претходне две недеље на турниру у Мелбурну биле најбоље у каријери и да се нада ће оне означити почетак успешне године за њега.

"Најбоље две недеље у мојој каријери. Роџер је играо изузетан меч. Желим да се захвалим свом тиму, били су сјајни. Почетак ове године је био тежак, али можда ћемо једног дана сви заједно бити у прилици да подигнемо овај трофеј. Захваљујем се свима који су били део Аустралијан опена. За мене је ово почетак једне феноменалне године."

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести