Федерер: Супарништво с Новаком извлачи најбоље из обојице

ДОХА: Некадашњи први тенисер света Роџер Федерер изјавио је да ужива у такмичењу са актуелним бројем један Новаком Ђоковићем и да сматра да то супарништво извлачи најбоље из њих двојице, јавља Ројтерс.
s
Фото: Youtube Printscreen

Уочи турнира у Дохи, где ће, после паузе због две операције колена, играти први пут од Аустралијан опена прошле године, када је у полуфиналу изгубио управо од Ђоковића, он је рекао да се против најбољих играча мора приказати најбоља игра, иначе неће бити довољно за победу.

"То посебно важи када играш противм неког као што је Новак, који може да уђе у начин игре када не греши. Он може да се брани веома добро и да буде агресиван, његова игра је веома добро избалансирана. Зато је он један од најбољих играча у историји тениса", рекао је Швајцарац у суботу током видео састанка преко Инстраграма са организаторима турнира у Катару.

"Биће задовољство играти против њега, јер је он један од играча који ме чине бољим играчем. Супер је играти с њим", рекао је Федерер, који ће у августу напунити 40 година.

Ђоковић је недавно изјавио да му је тренутни циљ да буде најдуже први на АТП листи и да освоји што више гренд слемова.

Он је ће од сутра бити 311 недељу на првом месту, чиме ће престићи Федереров рекорд од 310 недеља.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести