Фокусирани смо на добродошлицу Ђоковићу, овде има велики број навијача

МЕЛБУРН: Директор Аустралијан опена Крег Тајли изјавио је данас да очекује да најбољи српски тенисер Новак Ђоковић током наредне недеље допутује у Аустралију, преноси "Тајмс оф Индија".
djokovic melburn
Фото: Tanjug (AP Photo/Dita Alangkara)

Ђоковић се тренутно налази у Дубаију где игра на егзибиционом турниру Светске тениске лиге. Најбољи српски тенисер је најавио да ће од 1. од 8. јануара наредне године играти и у синглу и дублу на АТП турниру у Аделејду.

"Фокусирани смо на добродошлицу Ђоковићу, пошто стиже следеће недеље. Играће у Аделејду и онда на Аустралијан опену. Причао сам са њим током година, велики је шампион. Игра најбољи тенис и биће фаворит. Популаран је у Аустралији, пошто у овој земљи има велику базу навијача", рекао је Тајли.

Ђоковић није играо ове године на првом гренд слем турниру у Мелбурну, пошто је депортован из Аустралије и била му је уведена трогодишња забрана уласка у ову земљу. Министар за имиграције Ендрју Жилес укинуо је пре месец дана српском тенисеру забрану уласка у Аустралију.

"Последње две године су биле тешке за све у свету, не само на Аустралијан опену. Ако се вратите корак уназад и погледате, те околности су биле ван наше контроле. Да ли бисмо волели да се то није догодило? Апсолутно. Да ли смо урадили све што је било до нас у том тренутку? Да, јесмо", истакао је Тајли.

Ђоковић је девет пута у каријери освајао Аустралијан опен, који ће наредне године бити одржан од 16. до 29. јануара.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести