Иванишевић: Част је позив Новака, изјава ‘92. против навијача

БЕОГРАД: Нови члан тима тенисера Новака Ђоковића, Горан Иванишевић изјавио је да му је "екстремна част" да га је позвао "један Новак".
ivanisevic, epa
Фото: EPA (LUKAS COCH)/Ivanišević Goran

"Замислите да ме је позвао Реал Мадрид, а ја нећу. Спорт је велика моћна ствар која повезује све, Новаков позив је велико признање мени као тренеру и као особи", рекао је Иванишевић за дневни лист "Политика".

Упитан у којем сегменту највише може да помогне Ђоковићу, Иванишевић је рекао да је српски тенисер перфекциониста и да стално жели да напредује, али да не би говорио о детаљима.

Он је оценио да цео Ђоковићев тим функционише перфектно.

На питање о томе да ли је задовољан Ђоковићевом игром, Иванишевић је рекао да он из меча у меч игра све боље.

Упитан и о његовој изјави из 1992. године да би му драже било да су уместо мета у стрељани били Срби, Иванишевић је рекао да никада није рекао да би убијао Србе.

Он је објаснио да су га на мечу провоцирали неки навијачи из Србије и псовали га и да је у афекту, неколико дана касније новинарима на питање како је било у стрељани рекао да је било супер, али да би било боље да су уместо мета били они навијачи с меча.

"Све сам то рекао у афекту. Таква су времена била. Није лако издржати. Нисам никога убио, нити сам мислио да некога убијем", рекао је Иванишевић за лист "Политика".

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести