Јелена Докић се враћа на терен

Бивша југословенска тенисерка Јелена Докић жели да се врати тенису, шест година након што је прекинула каријеру.Некада четврта тенисерка света, рођена у Осијеку, која је наступала под заставом Југославије, касније Србије и Црне Горе а потом Аустралије, изјавила је да размишља да поново игра, али у паровима.
dokic
Фото: Youtube Printscreen

- Увек кажем - никад не реци никад – рекла је Јелена.

Докићевој, која је недавно напунила 37 година, предвиђали су сјајну каријеру након неких незаборавних партија пре две деценије, али повреде и проблеми са оцем Дамиром учинили су да се рано повуче из тениса.

Она је светску пажњу привукла 1999. године када је направила сензацију и у првом колу Вимблдона декласирала прву играчицу света и браниоца трофеја Мартину Хингис. Јелена је тада била 129. на свету и до главног жреба стигла је кроз квалификације, а онда је Швајцаркињу прегазила резултатом 6:2, 6:0.Успела је годину дана касније у Лондону да дође и до полуфинала, што јој је најбољи резултат на гренд слемовима у каријери, али су ипак приватни проблеми оставили дубок траг на њеној игри и спречили је да се покаже у пуном сјају.

Након успешне борбе са вишком килограма последњих година због проблема са штитном жлездом, Докићева је ове године коначно заиграла тенис. Наступала је на турниру легенди на Аустралијан опену са Динаром Сафином и мечеви које је тада одиграла охрабрили су је да размили о повратку такмичарском тенису, у дублу.

- Играла сам ове године у Мелбурну први пут од повлачења. И било је стварно добро. Одлично сам погађала волеје и заиста ми је пријало што сам се вратила на терен и опет играла тенис. Волела бих да добијем прилику да поново играм у паровима на неким турнирима .

Будући да је због пандемије неизвесно када ће тенисери поново моћи да путују на турнире, додала је да би радо учествовала у будућности на тениским смотрама у Аустралији.

- Јасно је да ће због новонастале ситуације бити тешко одлазити у иностранство, па бих радо прихватила да наступам на домаћим такмичењима. Било би сјајно имати што више турнира у Аустралији - казала је Јелена Докић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести