Кецмановић учествује на турниру у Палм Бичу

ПАЛМ БИЧ: Млади српски тенисер Миомир Кецмановић, 47. на АТП листи, учествоваће на турниру у Палм Бичу, првом после пандемије корона вируса, који ће се овог викенда играти уз посебне мере превенције.
miomir kecmanovic
Фото: Youtube Printscreen

Кецмановић ће се борити за пехар у конкуренцији Рајлија Опелке, Томија Пола и Хуберта Хуркача, на турниру који ће се играти три дана без присуства публике, без скупљача лоптица, а уз поштовање свих прописаних мера заштите.

Уз тенисере на терену ће бити још само главни судија, а сваки играч ће имати означени простор у ком може да борави између поена.

Кецмановић ће имати и додатни мотив да побеђује и добро се покаже на турниру у САД, јер је званични партнер такмичења Фондација "Новак Ђоковић".

Много сам узбуђен што имам прилику да се вратим на терен и одиграм пар мечева. Надам се да ће људи моћи да се укључе и да прате такмичење. Будите пажљиви, чувајте се и надам се да се видимо ускоро, рекао је Кецмановић.

Он је у САД све време имао могућност да вежба на једном од терена, како би одржао форму.

Тренирао сам све време док сам био у Америци. Додуше, прве недеље сам се одмарао, али сам после кренуо да радим како бих остао у ритму. Ипак, биће забавно да коначно играмо праве мечеве, и радујем се томе. Без навијача биће чудан осећај, као да смо и даље на тренингу. Али, уједно и занимљиво, каже српски играч.

Чак 125 милиона Американаца имаће "stream" турнира, баш као и људи широм света укључујући и Србију.

Сви они ће бити у прилици да сазнају више о партнеру овог такмичења, Фондацији "Новак Ђоковић", која спроводи програме раног развоја и образовања наше деце, улаже значајна средства у изградњу и адаптацију вртића широм државе, а недавно је организована и помоћ народу Србије у борби против Ковид19.

Драго нам је што видимо да се, захваљујући смиривању пандемије и свет спорта полако враћа у нормалне токове. Један од циљева Фондације Новак Ђоковић јесте и да стално указујемо колики утицај бављење спортом има на општи развој деце, на њихову самопоуздање, разумевање вредности фер-плеја. Управо због тога, Фондација Новак Ђоковић је препознала значај првог званичног професионалног тениског турнира након ублажавања мера због корона вируса и изузетно нам је драго што имамо прилику да га подржимо као званични партнери. Настојаћемо да и убудуће подржавамо и реализујемо пројекте којим се подиже свест о значају спорта, изјавила је Маја Кремић, национална директорка Фондације Новак Ђоковић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести