Крајиновић: Једва чекам турнире у Америци

БЕОГРАД: Српски тенисер Филип Крајиновић, победника шампионата Источне Европе у организацији Јанка Типсаревића, изјавио је да једва чека наставак сезоне у САД.
krajinovic
Фото: Filip Krajinović i Borna Ćorić, foto: Srđan Stevanović

"Одиграо сам седам-осам мечева, али мислим да ми је ово било сјајно искуство пред наставак сезоне који ће уследити у Америци. Добре партије које су крунисане пехаром увек дају мотив више. Осећам се добро и спреман сам за све оно што нас од августа чека. Добра ствар је и што је Борна Ћорић одлучио да остане у Београду, па ћу моћи да тренирам са њим и да се спремам за турнире", истакао је Крајиновић.

Како сада ствари стоје, Филип ће пут Америке кренути средином августа, а два турнира на којима ће играти биће Синсинати и УС Опен.

"Искрено, сигурно ће све бити мало чудно и једва чекам да видим како ће изгледати турнири у Америци. Верујем да ће и нама у први мах бити тешко да се навикнемо на сва правила и све услове у којима ће се играти турнири. Публике неће бити, па могу да замислим како ће све то да изгледа уживо, али и преко ТВ-а. Психолошки ће бити напорно, али битно је да се игра. Боље да играмо, па макар и у тим условима које нико не воли, него да се ова пауза још више отегне. На крају крајева морамо од нечега и да живимо".

Крајиновић додаје да неће имати проблем са формом када дођу такмичарски мечеви.

"У суштини, ја сам и на Јанков турнир гледао као на припреме, тако да сам физички апсолутно спреман за мечеве. Немам проблем никакав са тим што је пауза била дуга јер сам ја све време, осим у марту и априлу када су све активности биле забрањене, тренирао и спремао се. Видећемо и ја једва чекам да све почне. Након такмичења у Америци, нисам сигуран да ћу се враћати у Србију, можда одем право у Шпанију јер ћу играти и у Мадриду, па таман да се навикнем на услове. Добра ствар је и што у Шпанији нема карантина за професионалне спортисте. Опет кажем, тако је у овом тренутку, ако се услови буду мењали и сви ми морамо да мењамо планове", поручио је Крајиновић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести