Крајиновић у трећем колу Аустралијан опена

Српски тенисер Филип Крајиновић пласирао се у треће коло Аустралијан опена, пошто је после велике борбе елиминисао Шпанца Пабла Андухара у четири сета.
krajinovic
Фото: Youtube Printscreen

Након трочасовног маратон наш тенисер је славио 6:2, 5:7, 6:1, 6:4 и изједначио свој најбољи резултат у Мелбурну из 2019.

Први сет је освојио пошто је направио два брејка, а након што је претходно спасао брејк лопту. Изгледало је да ће други освојити још лакше јер је после брејка за 3:1 имао нову шансу на 4:1, али ју је пропустио. То га је изгледа уздрмало, па му је Андухар три пута одузимао сервис и са 7:5 изједначио на 1:1.

Међутим, то као да му је дало додатну снагу јер је у трећем сету почистио ривала са 6:1, не дозволивши му ни промил шансе. Наставио је у истом ритму и у четвртом, направивши брејк већ у уводном гему, а онда је почела игра са живцима. У сваком наредном сервис-гему Крајиновића, Шпанац је имао вишеструке брејк шансе. Пропустио је по две у другом и четвртом гему, а онда и чак четири у шестом. То је био преломни тренутак меча јер је Крајиновић одбранивши се за 4:2 после лако сервисом освајао поене и стигао до коначне победе.

Крајиновић ће у трећем колу играти против победника дуела између четврог носиоца Руса Данила Медведева и Шпанца Роберта Карбаљес-Баена.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести