Медведев надиграо Оже-Алијасима и пласирао се у финале УС Опена

Данил Медведев је први финалиста УС Опена.
medvedev1
Фото: Tanjug (AP Photo/Seth Wenig)
Други тенисер света је после 124 минута игре остварио победу против 15. играча света, Канађанина Феликса Ожеа-Алијасима, 6:4, 7:5, 6:2.
Била је то друга победа Московљанина у њиховом другом окршају на АТП Туру која га је уједно катапултирала у друго финале у Њујорку у каријери.
У претходном је 2019. године у пет сетова поражен од Рафаела Надала.
Данил је свакако био фаворит уочи овог меча, али требало је то потврдити и на терену против 21-годишњег момка из Монтреала, који није успео да се пласира у прво слем финале.
У почетном сету, Оже-Алијасим је добро кренуо, али му се у седмом гему стегла рука, Медведев је дошао до брејка без изгубљеног поена и уз сигурну игру на свој сервис, после 38 минута уписао почетни сет, 6:4.
Слично је кренуо и други сет, држали су свој сервис до шестог гема када је Оже-Алијасим успео да искористи другу брејк лопту и поведе са 4:2, а потом и са 5:2.
И када се очекивало да ће то искористити, стао је, Медведев је у деветом гему спасао две сет лопте за Канађанина, вратио брејк и потом изједначио на 5:5.
Уследио је одмах и нови брејк за 6:5 и потом сервис гем за 7:5 и великих 2:0 у сетовима.
Већ тада је било јасно да ће Оже-Алијасим имати планину од задатка и врло брзо се испоставило да је потпуно психолошки потонуо.
Медведев је у трећем гему дошао до брејка за 2:1, потом је Канађанин одмах имао шансу за рибрејк, али је прокоцкао и то је било то.
Уследио је нови брејк Московљанина за 4:1, сигуран вез до краја меча и другог финала на Флашинг медоузу.
Тамо ће га чекати победник дуела између Новака Ђоковића и Немца Александера Зверева.
(Б92)
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести