Младе тенисерке Србије вицешампионке Европе

БЕОГРАД: Младе тенисерке Србије, играчице до 16 године, освојила је друго место на шампионату Европе у екипној конкуренцији.
t
Фото: teniskisavez.com

Селекција у саставу Теодора Костовић, Миа Ристић, Лана Вирц, предвођене тренером Слободаном Ранковићем бриљирала је најпре на квалификацином такмичењу Старог континента, затим и на финалном турниру у месту Марианске Лазне, савладале Грчку и Немачку и стигле до борбе за злато, где су поражене од домаћина Чешке.

Наредни изазов за српске тенисерке биће Светско првенство од 1. до 6. новембра.

Захваљујем се свим играчицама на свему што су постигле, што су приказале, на борби, на срцу, на енергији, на снази и изгарању на терену за сваки поен, за Србију. Сребро је на нашим грудима, заиста сија као злато. Срећни смо, враћамо се кући са медаљом, а за два месеца поново се окупљамо и идемо на нове победе и нову медаљу. Пре недељу дана златну европску медаљу на појединачном првенству Старог континента освојила је Миа Ристић, а сада је заједно са колегиницама из тима изборила екипно сребро. Одиграла је у низу три недеље и 11 мечева под грбом Србије, забележила 10 победа у низу. Поносни смо сви и пуног срца враћмо се у нашу Србију, изјавио је тренер Ранковић за сајт Тениског савеза.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести