На Меридиани представници 30 земаља

Тријумфом Николе Дошића из Швајцарске у мушкој и Гркиње Александре Панагиотиду из Грчке у женској конкуренцији, јуче је на тениским теренима Меридиане у Новом Саду завршен европски турнир за децу до 12 година.
Dušan Obradović (drugi sleva) pokušaće da se domogne glavnog žreba  Foto: privatna arhiva
Фото: Душан Обрадовић (други слева) покушаће да се домогне главног жреба  Фото: приватна архива

- Захваљујићи Покрајини и Граду, ТК Меридиана је била домаћин 128 дечака и девојчица из више од 15 земаља са Старог континента. Од тога је њих шездесетчетворо прошло кроз квалификације, а још њих осморо нашло се у главном турниру – рекао је директор турнира Срђан Јаковина. 

Међународни турнир, иза кога су стали Сектераријат за спорт и омладину Војводине и Управа за спорт Града Новог Сада, био је сјајна уверитира за оно што ће се догађати у наредних 20-ак дана у СЦ Меридиана. Реч је о три професионална ИТФ тениска турнира, чији је наградни фонд по 15.000 долара. Први почиње данас и траје до 4. августа, други је од 5. до 11, а трећи од 12. до 18. августа.

- На првом турниру нас очекује 64 тенисера из 30 земаља света, а међу најдаљим су ту играчи који долазе из Аустралије, Израела, Перуа, Русије, Јапана... Од наших тенисера у главном жребу наћи ће се 6. носилац Марко Миладиновић, а у квалификацијама ће пут до врха покушати да пронађу Милан Дринић, Павле Даљев, Сабит Шунтић и Душан Рајић. Такође, од ТС Србије очекујемо да учесници буду још двојица перспективних тенисера са специјалном позивницом – казао је Јаковина.

ТК Меридиана се и даље труди да држи континуитет промоције тениса, организујући турнире како за децу, тако и професионалце.

- Као један од највећих клубова у држави, домаћини смо већини професионалних ИТФ турнира и оно што је најважије је да то радимо на изузетно високом нивоу. Тешко да бисмо све то могли без помоћи градских и покрајинских структура – нагласио је Срђан Јаковина.

        Ј. Галић 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести