„Орлови“ тренирали у Мадриду, атмосфера одлична

Српска тениска репрезентација тренирала је у комплетном саставу на Централном терену у Мадриду, на којем ће одиграти оба меча Групе А са Јапаном и Француском, јавља Радио телевизија Србије.
s
Фото: Printscreen RTS

Екипи се у поподневним часовима прикључио Новак Ђоковић и одмах дошао у познати амбијент "Каха махике", где је тријумфовао пре пола године на шљаци и освојио три титуле на турниру мастерс серије.

"Имао сам током каријере доста успеха на овим теренима. Освојио сам турнир овде, додуше на другој подлози. Уживам да будем овде, атмосфера је увек одлична, сви се врло лепо слажемо и надамо се успешној недељи", рекао је Ђоковић.

Новакова велика жеља је да са пријатељима и саиграчима освоји још једном шампионски трофеј Дејвис купа и то на опроштају Јанка Типсаревића.

Србији ће главни ривал бити Француска, чији дубл Ербер/Мау је тријумфовао на Завршном турниру у Лондону, а за сингл конкуришу Монфис, Цонга и Пер.

"Новак је велики фаворит у синглу, они су фаворити у дублу. Тај други меч је негде најнеизвеснији. Једна је ствар на папиру, друга је ствар на терену. Крај је сезоне, ово је ситуација у којој многи играчи нису били до сада", рекао је селектор Зимоњић.

По узору на већину гренд слем турнира, и у Мадриду је организован Дечји дан. Неколико стотина малишана дружило се и разговарало са представницима три репрезентације са шпанског говорног подручја, од којих је главна звезда био Аргентинац Дијего Шварцман.

Наши момци састају се у среду од 11 сати са Јапанцима, док их у четвртак очекује дерби у истом теремину са Французима. Директни преноси су на Првом програму РТС-а.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести