Осака и Брејди у финалу Аустралијан опена

МЕЛБУРН: Јапанка Наоми Осака и Американка Џенифер Брејди играће у финалу турнира тенисерки на Аустралијан опену.
Osaka Naomi/Fonet
Фото: FoNet

Осака је пласман у финале изборила победом против Американке Серене Вилијамс са 6:3, 6:4, за сат и 16 минута игре.

Брејди је у другом полуфиналу била боља од чешке представнице Каролине Мухове са 6:4, 3:6, 6:4, после скоро два сата борбе.

Финале је на програму у суботу од четири сата ујутру по средњоевропском времену.

Мелбурн: Мере ублажене, публика гледала тенис уживо

МЕЛБУРН: Званичници Аустралије су данас саопштилу да је прошло 48 часова откако је регистрован последњи случај локалне трансмисије ковида, а у исто време држава Викторија је ублажила рестриктивне мере, чиме је дозволила хиљадама тениских навијача да се врате у Мелбурн парк и гледају завршницу Отвореног првенства Аустралије у тенису.

Џек Барбер (25) је био међу 7.477 навијача који је гледао женско полуфинале Аустралијан опена између Наоми Осаке и Серене Вилијамс, у којем је славила Јапанка са 6:3, 6:4.

"Да, било је сјајно. Нисам био сигуран да ће нас пустити на трибине, било је лепо гледати тенис уживо. Штавише, волим кад су мање гужве на трибинама", рекао је за Ројтерс Барбер, на тему да је "Род Лејвер Арена" преполовила капацитет због одржавања физичке дистанце.

Викторија је у среду укинула петодневни локдаун, који је уведен јер је један од радника из хотелских карантина оболео од ковида.

Аустралијске власти су саопштиле да су у претходна 24 сата забележиле само један нови случај ковида, а у питању је био путник који је дошао из иностранства.

Аустралијски министар здравља Грег Хант је поздравио резултат у сузбијању ковида, али је рекао да број случајева у свету показује потребу за националним вакцинационим програмом.

Ова острвски континенет почиње са вакцинацијом у понедељак, а прве дозе ће добити радници запсолени у хотелским карантинима.

"Верујемо да су ти људи, као и цариници, први на линији могућег додира са ковидом и морамо их заштити да се не заразе", рекао је високи државни здравствени званичник Брендан Марфи у Канбери.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести