Oтказан Адриjа тур у Бањалуци и Сарајеву

БЕОГРАД: Хуманитарни тениски турнир "Адрија тур" у организацији најбољег тенисера света Новака Ђоковића је отказан и неће се одржати у Бањалуци и Сарајеву, саопштено је данас после седнице Организационог одбора.
Adrija tur/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Адрија тур

Одлука је донета након што је саопштено да је Ђоковић позитиван на корона вирус, а претходно су позитивни били Григор Димитров, Борна Ћорић, Виктор Троицки....

"Изузетно нам је жао што морамо да прекинемо организацију тениских турнира у Бања Луци и Сарајеву. Радовали смо се да публика која дуго година чека врхунске асове, коначно види уживо Новака Ђоковића и друге тенисере, као и да играњем у овим градовима омогућимо промоцију спорта и финансијску подршку локалним играчима. Нажалост, због свих догађаја последњих дана донели смо одлуку да је сада најважније да се епидемиолошка ситуација стабилизује, као и да се сви опораве" изјавио је директор турнира Ђорђе Ђоковић.

Он се захвалио свим учесницима из Тениског савеза Републике Српске, града Сарајева, свима који су претходних дана вредно радили на припреми ових догађаја.

"Ценимо то и остајемо пријатељи, а надамо се да ћемо нашу идеју спровести у дело, чим се за то стекну услови”, нагласио је Ђоковић.

Ђоковић је на крају подсетио да је идеја „Адрија тура“ била хуманитарног карактера, са циљем да се омогући зарада играчима из региона, помогне хуманитарним организацијама и да се промовишу добре вредности.

"Остајемо сада усмерени на подршку свима онима који су инфицирани ковид 19 вирусом са жељом да се што пре опораве”, истичу из организационог одбора.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести