Плишкова од 5:0 до пораза у дуелу две Каролине у Мелбурну

Каролина Мухова савладала је Каролину Плишкову у трећем колу Аустралијан опена – 7:5, 7:5.
muhova
Фото: Karolina Muhova, foto: Тanjug (AP Photo/Andy Brownbill)

У финишу првог сета пошто је дуплом сервис грешком дозволила брејк Муховој, Плишкова бацила рекет на терен два пута. После тог другог бацања, сломила је рекет и судија Алисон Хјуз јој је изрекла опомену. После изгубљеног сета, Плишкова је затражила да оде до тоалета, а када се вратила Хјузова јој је опет изрекла опомену због ломљења рекета. Верује се да је Чехиња у свлачионици поломила нови рекет. Та казна ју је толико разгневила да је кренула да се расправља са судијом.

Тренутно 27. тенисерка света направила је велики преокрет у другом сету. Плишкова је водила са 5:0 у другом сету и изгубила га је са 7:5. Меч је почео са два брејка Мухове и једним Плишкове, који је вратила у шестом гему и изједначила на 3:3. Сет је Мухова преломила брејком на 5:5 и одсервирала за вођство. Деловало је да меч иде у трећи сет када је Плишкова са два брејка повела 5:0, али је уследио невероватан преокрет и седам везаних гемова млађе Каролине. Направила је три брејка Мухове, преокренула све и отишла у осмину финала.

Америчка тенисерка Шелби Роџерс пласирала се у четврто коло Аустралијан опена. Тенисерка, која је у претходном колу победила нашу Олгу Даниловић, сада је била боља од 22. играчице света, Естонке Анет Контавеит, 6:4, 6:3. Меч је трајао укупно 84 минута и у првом сету смо видели велики преокрет. Контавеит је водила са 3:0 и 4:1, али је Роџерсова успела да пронађе ритам и освоји пет гемова у низу. У другом сету, Роџерсова је направила два брејка, у трећем и коначно у деветом гему и тако завршила посао.

У наредном колу Американка се састаје са првом тенисерком света, Аустралијанком Ешли Барти.

Украјинска тенисерка Елина Свитолина пласирала се у осмину финала Аустралијан опена. Свитолина је у трећем колу савладала Јулију Путинцеву из Казахстана – 6:4, 6:0. Меч је трајао сат времена и 27 минута. Меч је почео брејком Путинцеве, који је у четвртом гему узвратила Свитолина и изједначила. Размениле су брејкове у седмом и осмом гему, а у десетом се унервозила Путинцева, која се лако "запали". Направила је три грешке, па је Свитолина на 5:4 имала 0:40 и три сет лопте. Све три је неутралисала Казахстанка, али је онда направила још две неизнуђене грешке и изгубила два везана поена, којима Свитолина долази до првог сета. У свом стилу је Путинцева викала и разбила рекет на крају првог сета, а у другом је Свитолина имала лак посао. Грешила је Јулија и Елина је то искористила па са два брејка долази до 5:0 и решава меч.

Наредна противница јој је боља Америчка тенисерка Џесика Пегула пласирала се у осмину финала. Пегула је савладала Кристину Младеновић са 6:2, 6:1. Меч је трајао 68 минута. Кристина је одиграла веома лоше и није имала никакве шансе против расположене Американке. Лако је до победе стигла Пегула и у наредној рунди играће против Елине Свитолине.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести