Почиње Аустралијан опен, Ђоковић од 9.00

МЕЛБУРН: У ноћи између недеље понедељка у Мелбурну почиње Аустралијан Опен (АО), први Гренд Слем турнир у сезони, а љубитељи тениса моћи ће у наредне две недеље да уживају у мечевима најбољих тенисера и тенисерки данашњице.
Novak Djokovic sa trofejom AO 2016/Fonet
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић са трофејом Аустралијан опена 2016. године

Мечеви почињу у 1 сат након поноћи по средње-европском времену, а првог дана турнира наступиће четири тенисера из Србије. Први од њих на терен ће изаћи Ласло Ђере. Након њега своје мечеве ће играти Душан Лајовић и Филип Крајиновић.

Бранилац титуле и седмоструки освајач АО Новак Ђоковић такође излази на терен првог дана. Меч Ђоковића и немачког тенисера Жан-Ленард Штруфа, затвориће такмичарски програм од 9.00 по европском времену.

У наредне две недеље 128 тенисера и исто толико тенисерки бориће се за престижну титулу у појединачној конкуренцији и богате новчане награде.

У конкуренцији мушких и женских парова наступиће по 64 пара, док се за титулу у конкуренцији мешовитих парова бори 32 пара.

Турнир је први пут одржан 1905. године у Мелбурну. Од оснивања до 1927. године носио је назив Првенство Аустралије а данашње име добио је 1969. године.

Тада је постао отворено првенство, на ком су могли да играју и аматери и професионалци, укључивши се у "Опен еру", започету годину дана раније.

Од оснивања до 1988. године турнир се играо на трави, а од тада на тврдој подлози. Те године је такође премештен са Кујанг стадиона у Мелбурн парк, где се и данас одржава.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести